Še nikoli ni bilo tako vznemirljivega časa za lastništvo električnega kolesa kot zdaj. Električno kolo se je uveljavilo kot zelo priljubljeno, učinkovito in pomembno prevozno sredstvo v državah po vsem svetu, predvsem na Kitajskem in v številnih evropskih državah, in se začenja uveljavljati tudi v Združenih državah Amerike.

Glavna privlačnost električnega kolesa je njegova edinstvena sposobnost združevanja moči pedal in motorja, kar kolesarjem omogoča neprimerljivo večji nadzor nad vožnjo. Ker lahko kolesarji sami izberejo, koliko moči bo zagotavljal motor, so e-kolesa hitro postala ena najbolj prilagodljivih in dostopnih vozil na svetu.

Ne glede na to, ali ga uporabljate za rekreativne vožnje z družino ali prijatelji, kot način za vrnitev v formo ali kot vozilo za opravljanje vsakodnevnih poti na delo, je električno kolo ključ do enostavnega, udobnega in priročnega potovanja.

TEHNOLOGIJA V VZPONU

Če boste leta 2019 postali lastnik električnega kolesa, se boste postavili v ospredje prometnega gibanja, ki revolucionarno spreminja kolesarjenje, še posebej zato, ker je za Američane vedno bolj pomembno, da najdejo cenovno ugodne, hitre, enostavne in priročne načine za premikanje. Zaradi velikega skoka v lastništvu električnih koles v zadnjih sedmih letih in veliko prostora za rast se bo ameriški trg električnih koles še naprej hitro širil. Nekateri analitiki napovedujejo, da bodo ZDA v 10-15 letih postale eden največjih trgov električnih koles na svetu z milijoni prodanih električnih koles na leto.13

Eden od ključnih razlogov za hitro rast uporabe električnih koles je izboljšana tehnologija – ker so baterije in motorji postali učinkovitejši, vzdržljivejši in lažji, so električna kolesa postala vse bolj uporabna vozila za vsakodnevna potovanja. Prav zaradi teh izboljšav je zdaj tako ugoden trenutek, da postanete lastnik električnega kolesa. Z današnjimi izjemno učinkovitimi in lahkimi komponentami vam lahko električno kolo omogoči udobno in cenovno ugodno potovanje, ob katerem se boste dobro zabavali.

ZAKLJUČEK

Zdaj, ko ste končali ta vodnik za kupce, bi morali imeti vse znanje, ki ga potrebujete za pametno in dobro informirano odločitev o tem, katero e-kolo je pravo za vas. Ko si boste začeli ogledovati posamezne modele električnih koles, se pogovarjati s prodajalci in ugotavljati, katero kolo naj kupite, ne pozabite na svoje posebne potrebe, interese in pričakovanja. Ta morajo vključevati vrsto vožnje, ki jo želite opravljati, vaše trenutne zdravstvene potrebe, vaše cilje za nakup e-kolesa in vrsto terena, po katerem se boste vozili.

Z vsem tem v mislih – in opremljeni s strokovnim znanjem – se lahko samozavestno podate v vznemirljiv, dinamičen in hitro razvijajoč se svet električnih koles. Veliko sreče in uživajte v vožnji!