Ob zaključku naše razprave o električnih kolesih bo koristno podati pregled nekaterih najpomembnejših informacij, ki smo jih doslej obravnavali. V 9. poglavju bomo povzeli večino prebranega in vse skupaj združili v izčrpen seznam prednosti in slabosti, povezanih z lastništvom električnega kolesa. Tako kot vse ostalo v tem vodniku za kupce vam bo tudi ta seznam v pomoč pri krmarjenju po svetu električnih koles v iskanju popolnega kolesa.

PREDNOSTI

SLABOSTI

Spodnja preglednica povzema glavne prednosti in slabosti uporabe električnega kolesa ter vam omogoča hiter pregledni vir, ki ga lahko uporabite, ko razmišljate o tem, da bi postali lastnik električnega kolesa:

PrednostiSlabosti
Poceni prevozDraga začetna naložba
Boljše zdravjeTežje od običajnih koles
Prilagajanje vadbe vašim potrebamSpecializirani, zapleteni deli
Čas z družino in prijateljiPotencialno nejasen pravni status
Večji doseg
Vožnja na delo brez znoja
Premagovanje ovir za lažjo vožnjoZAKLJUČNE MISLI

Električna kolesa lahko kolesarjem vseh starosti, znanj in telesnih sposobnosti pomagajo živeti bolj aktivno, vendar niso popolna. Če se zavedate, kako je lahko uporaba električnega kolesa izjemno koristna, in poznate nekatere izzive, povezane z nakupom in uporabo električnega kolesa, boste postali dobro obveščeni in spretni potrošniki, pripravljeni sprejeti najboljšo možno odločitev, ko bo prišel čas za izbiro in nakup lastnega električnega kolesa.

Pri sprejemanju odločitve imejte v mislih, da čeprav lastništvo in uporaba električnega kolesa zagotovo prinašata tudi slabosti, se zdi, da se je veliko ljudi odločilo, da so prednosti vožnje z električnim kolesom veliko večje od morebitnih slabosti. Morda je to eden od razlogov, zakaj e-kolesa hitro postajajo ena najbolj priljubljenih in razširjenih oblik prevoza na svetu.